Gezin

U en uw gezin lopen als particulier diverse risico’s waardoor uw vermogen kan afnemen. Zo kan het zijn dat u of uw gezinslid aansprakelijk wordt gesteld voor de schade van een derden. Als er dan ook nog letselschade wordt geclaimd kan het bedrag behoorlijk oplopen. Uiteraard is het natuurlijk ook mogelijk dat u diegene bent die de schade lijdt.

Aansprakelijkheid
Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) bent u overal ter wereld verzekerd tegen de kosten van alle schade die u of één van uw gezinsleden, als particulier aan een ander toebrengt. Zelfs de schade veroorzaakt door uw huisdieren, is gedekt.

Ongevallen
Jaarlijks krijgen bijna 3 miljoen Nederlanders een ongeval. Een groot deel daarvan gebeurt in en om het huis. Als u of één van uw gezinsleden t.g.v. een ongeval komt te overlijden of invalide raakt wordt er een bedrag uitgekeerd ongeacht wie er aansprakelijk is.

Rechtsbijstand
Er zijn van die situaties waarin u zeker weet dat u gelijk heeft. Als het vervolgens onmogelijk lijkt om dat gelijk te krijgen, is er soms maar één mogelijkheid: de hulp van een jurist inschakelen. De kosten stijgen dan al snel. Een advocaat kost tegenwoordig zo’n € 160,=. Een rechtsbijstandverzekering is goedkoper dan dit uurtarief.
Waar heeft de Nederlander de meeste conflicten mee?
De Top 10 van particuliere conflicten;
1. De medeweggebruiker;
2. De werkgever;
3. Uitkeringsinstanties;
4. De gemeente en andere overheidsinstanties;
5. Winkels en leveranciers van goederen en diensten;
6. De buren;
7. De aannemer of de loodgieter;
8. De politie;
9. De woningbouwvereniging;
10. Familie.

Huis & Wonen
De gemeente wijzigt bijvoorbeeld het bestemmingsplan voor uw wijk waardoor uw straat een verkeersknooppunt wordt.
U krijgt een conflict met de leverancier van de nieuwe keuken.
De buren zetten een te hoge schutting neer waardoor u geen zicht meer heeft.

Werk & Inkomen
Uw baas zegt tegen u dat u niet goed functioneert en dat het toch eens tijd wordt om naar een andere baan uit te kijken. Maar hij is degene die niet functioneert en probeert de schuld op u af te schuiven. U wilt best wel bij de concurrent gaan werken, maar hoe zit het met het concurrentiebeding in uw arbeidsovereenkomst? Kunt u wel overstappen?
U bent het niet eens met de Belastingdienst?
Hoe kunt u een beroepsprocedure tegen de fiscus starten?

Auto & Verkeer
U gaat linksaf en wordt van achteren aangereden door een automobilist die u net aan het inhalen was. “U had voorrang moeten verlenen”, stelt de jurist van de tegenassuradeur. “Er mag daar helemaal niet ingehaald worden” brengt u daar tegen in. Een patstelling volgt en u blijft zitten met duizenden euro’s schade en niemand die wat voor u doet.
Terwijl u in mistig verkeer voor een rood stoplicht stond te wachten wordt u in volle vaart van achter aangereden. De veroorzaker van de schade beweert dat het licht al op groen stond. Behalve een auto die total-loss is, heeft u nog steeds pijn aan uw nek.
U koopt een nieuwe auto en bij aflevering ontbreken een aantal accessoires. Zo had u hem niet besteld. U heeft al wel betaald!

Aankopen & Garantie
U koopt een huis. Bij oplevering ontbreken nog drie deuren. Deze worden pas een jaar na oplevering geplaatst. Uw wasmachine gaat na 12 maanden kapot. “Jammer” zegt de leverancier vriendelijk, ‘de garantie is voorbij, maar wij komen ‘m graag repareren’. Zo’n grote reparatie mag niet al na een jaar voorkomen.
U laat parket leggen. Na drie maanden blijken er kieren te ontstaan.
U heeft een bank gekocht, die bij u veel te laat én slecht bekleed wordt afgeleverd.

In dit soort situaties biedt een Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren de noodzakelijke juridische hulp.