AOV

Ziektekosten 

Basisverzekering

  

Het begint met de Basisverzekering die voor iedereen in Nederland verplicht is en waarvan de overheid de inhoud bepaalt.

Het hele gezin op één plek verzekerd
Iedere Nederlander heeft vanaf 1 januari 2006 een eigen verzekering. Dus ook partners en kinderen kunnen een eigen verzekering nemen die op maat kan worden samengesteld.

 

Aanvullende verzekeringen

De Basisverzekering dekt de meest voorkomende kosten. Maar voor een uitbreiding van deze dekking kan er een keuze worden gemaakt uit diverse varianten. Dit geldt ook voor de aanvullende tandartsverzekeringen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd op de meest uitgebreide aanvulling die door de ouder of de partner gesloten wordt.

 

Arbeidsongeschiktheid

Werknemers

De terugtredende overheid laat op het sociale vlak steeds meer over aan de werknemers en werkgevers. Wat betekent dit voor het geval u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt?
Het eerste en tweede ziektejaar betaalt uw werkgever (een deel van) uw inkomen. Wanneer er niets is geregeld ontvangt u vanaf het derde jaar uitsluitend een zogeheten loondervingsuitkering. Uw inkomen gaat dan minstens 30% achteruit. En dat is nog lang niet alles. Uw vervolguitkering is zoveel lager dat u in het zogenaamde WIA-gat kunt vallen. Van uw vaste inkomen resteert maar heel weinig. Hoe meer u verdient, des te groter de klap. Kunt u uw maandlasten dan nog wel opbrengen?
Want hoe is het gesteld met de hypotheek of huur van uw huis en alle andere financiële verplichtingen?

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verkleint de financiële gevolgen aanzienlijk. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid door zowel ziekte als een ongeval behoudt u voldoende inkomen. Er zijn diverse AOV’s. Zo kunt u uw vaste lasten nemen als uitgangspunt, maar u kunt ook kiezen voor een uitkering van 80% van uw inkomen of een lager percentage. Van belang zijn uw persoonlijke wensen, omstandigheden, vooruitzichten en huidige maandlasten. Samen met u bekijken we welke AOV het beste bij u past.

Zelfstandigen

De voorzieningen voor de zelfstandig ondernemer die arbeidsongeschikt raakt zijn zelden toereikend. Bij arbeidsongeschiktheid bent u geheel op uzelf aangewezen. U krijgt niets, het is helaas niet anders. Ook dienen er misschien nog kosten te worden gemaakt om uw bedrijf draaiende te houden.

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) compenseert financiële achteruitgang bij arbeidsongeschiktheid. Een AOV is geen standaardverzekering, maar wordt speciaal op u afgestemd. Van belang hierbij zijn uw persoonlijke wensen, omstandigheden, vooruitzichten en huidige maandlasten. Samen met u bekijken we welke AOV het beste bij u past.